La Cité du Vin in Bordeaux

La cité du Vin

Ben je in de buurt van Bordeaux en ben je een wijn liefhebber, dan is een bezoek aan het La Cité du Vin zeker aan te bevelen.

Een wijn experience


Het prachtige 8 verdiepingen tellende gebouw is op 31 mei 2016 geopend. Je kan er op ontdekkingstocht in de wereld van de wijn, het is een echte wijn experience.
Bij binnenkomst start je met de mooiste wijnlandschappen ter wereld die op grote schermen worden geprojecteerd en al wandelend ga je langs 20 verschillende thema’s, alles gericht op wijnproductie, ruiken, proeven en vele vraag en antwoord spellen.
Spreek je geen of slecht Frans, geen probleem je kan een Nederlandse audiotour krijgen en bij heel veel thema’s is het ook mogelijk om in de Nederlandse taal uitleg te krijgen.
De expositieruimte heeft een oppervlakte van maar liefst 2000m² en is zeer ruim opgezet.

Een van de vele thema’s met een vraag en antwoordspel.
Ruiken aan de verschillende geuren die in wijn voorkomen.
Een klein overzicht van de kleur die wijn kan hebben

Wijn proeven

Tot slot van het bezoek kan je met de lift naar de 8e verdieping, je komt dan in het Belvedère. Dit ligt op 55 meter hoogte en je hebt er een fantastisch 360 graden uitzicht op de stad Bordeaux en de Gironde.
Hier is ook de mogelijkheid om één glas wijn te proeven. Je kan een keuze maken uit verschillende wijnregio’s vanuit de hele wereld.
Tip: kies voor een onbekende wijn.

Het museum is heel goed te bereiken per auto en openbaar vervoer.
De entree bedraagt € 20 en dat is incl. het glas wijn.
Dit jaar is het nodig je toegangskaarten online te reserveren en is het voor kinderen gratis (zie voorwaarden).
Breng voor je het museum verlaat ook een bezoek aan het wijnmuseum, de boutique en de bibliotheek. Je kunt er zelfs workshops volgen of boek een tour naar één van de mooie wijngebieden rondom Bordeaux.

https://www.laciteduvin.com
De gebruikte foto’s zijn van La Cité du Vin.
De foto van de kleuren in de wijn is eigendom van www.cahors.nl